ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Η εγκυμοσύνη είναι η μοναδική φορά στη ζωή σας, όπου οι διατροφικές σας συνήθειες επηρεάζουν άμεσα και κάποιο άλλο άτομο.
Χωρίς αμφιβολία, ένα θρεπτικά, ισορροπημένο σχεδιασμένο διαιτολόγιο, μπορεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στο αναπτυσσόμενο μωρό σας. Ιδανικά, το διαιτολόγιο αυτό αρχίζει από τη σωστή προετοιμασία του οργανισμού για την επερχόμενη εγκυμοσύνη και καταλήγει στην ποιοτική θρέψη της μητέρας κατά την περίοδο της γαλουχίας. Ανεξάρτητα όμως από το πόσες εβδομάδες παραμένουν στο ημερολόγιό της εγκυμοσύνης σας, ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Ο θηλασμός όπως φαίνεται από τις έρευνες είναι ευεργετικός τόσο για τη μητέρα όσο και για το βρέφος. Παρόλα αυτά πολλές φορές φαντάζει δύσκολος. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι θηλάζουσες δεν γνωρίζουν τι να φάνε, καθώς μπορεί το μωράκι τους να παρουσιάζει προβλήματα από κάποιες τροφές που καταναλώνει η μαμά.
Είναι πολύ σημαντικό να έχετε επαρκή, υψηλής ποιότητας διατροφή και να πίνετε αρκετό νερό. Είναι απαραίτητο να αποφεύγετε τη λήψη φαρμάκων κατά τη διάρκεια του θηλασμού εκτός και εάν ο γιατρός σας, επιτρέψει τη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων.
Η σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσει τόσο εσάς όσο και το βρέφος μέσα από τη βελτίωση της ποιότητας του μητρικού γάλατος. Επίσης μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε με πιο σωστό τρόπο από τα κιλά της εγκυμοσύνης.